ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
12 χρόνια «Ελληνικός Κόσμος»

Στις 21 Μαρτίου 2010 ο «Ελληνικός Κόσμος» συμπλήρωσε 12 χρόνια δημιουργικής πορείας και παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες διευρύνουν διαρκώς το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Ο πολιτισμός, η τεχνολογία και η αρχιτεκτονική συναντώνται στην οδό Πειραιώς 254, σε ένα ζωντανό κύτταρο έκφρασης και προβληματισμού, ανοιχτό στα ρεύματα της εποχής.   

Για τον εορτασμό των 12 χρόνων πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Ξαναχτίζοντας τις μνήμες» τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».  Παρουσιάστηκε η Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, το πρόγραμμα «Γενεαλογίες και Προφορική Ιστορία» καθώς και η νέα έκδοση του Ιδρύματος «Έφεσος – Ιστορία και Αρχιτεκτονική». Η βραδιά έκλεισε με ένα θεατρικό δρώμενο που περιλάμβανε ιστορικά στοιχεία αλλά και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις της Πριήνης και της Μιλήτου. Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιάννης Κακλέας, τις χορογραφίες ο Κυριάκος Κοσμίδης και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Και συνεχίζουμε…

http://12yearsHC.theatron254.gr/


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).