ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
Εκδήλωση ΣΕΒ: «Η Ελλάδα 10 χρόνια μετά»

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 έγινε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας, εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ για την παρουσίαση της μελέτης «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά». Τη μελέτη εκπόνησε η εταιρεία McKinsey & Company, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Στόχος της ήταν η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας την προσεχή δεκαετία βασισμένου στις αρχές της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας καθώς και στις νέες επενδυτικές και εργασιακές ευκαιρίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην ομιλία του, επισήμανε ότι «πρόκειται για μια μελέτη μοναδική στο είδος της, που ακτινογραφεί διεξοδικά το σύνολο της οικονομίας μας και καταλήγει σε 100 συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων και δράσεων». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να αποτελέσει τη «βάση μιας ευρείας, εφαρμοσμένης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης με στόχο το νέο αναπτυξιακό ορίζοντα του τόπου».

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).