ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
«Η Ελλάδα καινοτομεί!» - Διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας

Η Ελλάδα της προσπάθειας, της δημιουργίας και της επιτυχίας έλαμψε στην πανηγυρική τελετή της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και η Eurobank EFG. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2011 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Από τις 21 προτάσεις-υποψηφιότητες που είχαν προκριθεί στην τελική φάση επιλογής, το Επιστημονικό Συμβούλιο ανέδειξε τις τέσσερις επικρατέστερες, δύο στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και δύο στον τομέα της καινοτομίας. Τα βραβεία απένειμαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραΐτης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος συνέδεσε την έννοια της καινοτομίας με τη συνολικότερη ανάγκη να αναδειχθεί ένα πνεύμα αλλαγής στη χώρα, τονίζοντας ότι το μέλλον «σφυρηλατείται από εκείνους που τολμούν να δράσουν, και ας μην υπάρχει άλλη σιγουριά από την αβεβαιότητα». Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος επισήμανε την ανάγκη «να κινηθούμε γρήγορα με βάση μια στρατηγική ανάπτυξης που θα θεμελιώνεται στη διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας», ενώ ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ίδιου ομίλου κ. Νικόλαος Καραμούζης μίλησε για την επιτυχία του διαγωνισμού και την απόφαση των διοργανωτών να τον θεσμοθετήσουν και να τον προκηρύσσουν τακτικά ανά δύο χρόνια. Τέλος, εκ μέρους του Επιστημονικού Συμβουλίου ο Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιάννης Καλογήρου υπογράμμισε την αξιοπιστία της διαδικασίας και τη διαφάνεια της κρίσης ως βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας του διαγωνισμού.

Στο φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ» παρουσιάζονται οι 21 υποψηφιότητες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, σε έκθεση που λειτουργεί έως τις 12 Ιουλίου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους τελικούς υποψηφίους στο www.kainotomeis.gr.

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).