ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
Παρουσίαση έκδοσης του ΙΜΕ «'Ανθρωποι και Παραδοσιακά Επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙΙ»

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 παρουσιάστηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» το βιβλίο «Άνθρωποι και Παραδοσιακά Επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙΙ» της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίας Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου. Το έργο, το οποίο εκδόθηκε από το ΙΜΕ, αποτελεί το τρίτο μέρος της ομώνυμης σειράς και επικεντρώνεται στα νησιά Κρήτη και Σκύρος. Η συγγραφέας εξετάζει επαγγέλματα που φθίνουν στις μέρες μας, υπό το βάρος της εκβιομηχάνισης και της παγκοσμιοποίησης, και ταυτόχρονα ανιχνεύει τις αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες σε όλα τα επίπεδα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις γραπτές πηγές, τις προσωπικές αφηγήσεις και τα προϊόντα των υλικών τεχνών, που αποτελούν πολύτιμο πρωτογενές υλικό.

Για την έκδοση μίλησαν ο Ακαδημαϊκός κύριος Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας κύριος Μιχάλης Μερακλής και η Ιστορικός Τέχνης και Πανεπιστημιακός κυρία Αθηνά Σχινά. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κύριος Σταύρος Αρναουτάκης.copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).