ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
Εγκαίνια της έκθεσης «Ο Miró της Μαγιόρκα»

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 εγκαινιάστηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» από την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αγγελική Γκερέκου η έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα», με έργα του μεγάλου Καταλανού ζωγράφου από την πιο δημιουργική του περίοδο. Την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάριος Ελευθεριάδης. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουνίου 2010 και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Η έκθεση περιλαμβάνει λάδια της περιόδου 1976-1981, πρωτότυπα χαρακτικά από τις σειρές Els gossos (Τα σκυλιά), Gens de la mer (Άνθρωποι της θάλασσας) και Fundació Palma καθώς και φωτογραφίες των Jean-Marie del Moral και Francesc Catalá-Roca από το εργαστήρι του Miró στη Μαγιόρκα. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró στη Μαγιόρκα, το οποίο δημιουργήθηκε όταν ο καλλιτέχνης και η οικογένειά του δώρισαν το 1980 στην πόλη Πάλμα τα τέσσερα καλλιτεχνικά εργαστήρια στα οποία δούλεψε εντατικά ο ζωγράφος από το 1956 μέχρι το θάνατό του, το 1983.

Τη βραδιά των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο καθώς και το φιλότεχνο κοινό. 


http://miro.hellenic-cosmos.gr/copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).