ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
Samuel Beckett «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» (Krapp's last tape)

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου

Ερμηνεία, σχεδιασμός, σκηνοθεσία: Robert Wilson

Πρώτη φορά στην Ελλάδα
ο Robert Wilson επί σκηνής

Μετά τον «Άμλετ» (2000)
ο Robert Wilson στη σκηνή ως ηθοποιός

Πρεμιέρα για την Ελλάδα,
σε περιορισμένες παραστάσεις ανά τον κόσμο

Robert Wilson – Samuel Beckett:
με τις επαινετικές κριτικές του Ιδρύματος Beckett

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία, συνεχίζοντας το «Θέατρο Πέρα από τα Όρια» (www.tbb.gr) παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ». Ο διάσημος σκηνοθέτης Robert Wilson επανέρχεται στην Ελλάδα όχι μόνο σκηνοθετώντας, αλλά σχεδιάζοντας και ερμηνεύοντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα του Beckett. Με την έγκριση του Ιδρύματος Beckett ο Wilson συναντά το συγγραφέα που με τα έργα του έδωσε ιδιαίτερο νόημα στις λέξεις. Μέσα από την απλότητα, τη σαφήνεια και τη λιτότητα, που είναι κοινός τόπος και στους δύο καλλιτέχνες, αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της ύπαρξης. Το έργο, ειρωνικό, πονηρό, κωμικό αλλά και δραματικό, τοποθετημένο στη μοναδική σκηνοθετική και σκηνογραφική προσέγγιση του Robert Wilson, ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά του.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Το «Θέατρο Πέρα από τα Όρια» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο του 2005, με καλλιτεχνικά ονόματα διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Peter Brook, o Michel Piccoli, η Natasha Parry και o Patrice Chéreau, και συνεχίζει να συναντά το κοινό μέχρι το 2010. Καλλιτέχνες και παραγωγές, αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες, που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και την Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στο χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).